Mikael Janson 2005–2010

Ersättare i Göteborgs Kommunstyrelse

Vice ordförande
Göteborgs Spårvägar

Ersättare Göteborgs-
Regionens
Kommunalförbund

Ledamotskap:

Mikael M Janson: Mikael om det mesta...

 

 

Satsa på framtiden och de som byggt framtiden...


"Det finns jättemånga viktiga områden att satsa på! Men det finns några som byggt och bygger vår framtid och därför särskilt måste lyftas fram! Det är skolan, företagandet och de äldre! Misslyckas vi där misslyckas vi snart sagt med allt annat!

Prioritera därför barnen och framförallt en bra skola och utbildning, det handlar om allas vår framtid, och de äldre, de som byggt vårt samhälle!

Skapa mer utrymme för entreprenörskap och företagande, grunden för arbete, välstånd och därmed våra framtida möjligheter att överhuvudtaget ha råd med en god välfärd för alla!"


Mikael Janson


 

 

Sagt & skrivet

Lite allmänt från aktuella år...

ARTIKEL: Alldeles för många i kö till förskola och äldreboende!!

ARTIKEL: Kärnkraft & etanol är inte allt - om ens det!

ARTIKEL: Secken gäng, Göran Johansson!

ARTIKEL: Rapport från avbytarbänken!

PRESS: Tack för förtroendet att gå in som ersättare i Göteborgs Kommunstyrelse!

PRESS: Mikael Janson nominerad som ersättare i Göteborgs Kommunstyrelse!

ARTIKEL: Bejaka en gång för alla EU och en ny författning för det samarbetet!

(Mycket mer Sagt & Skrivet finns sorterat under tillämpliga ämnesflikar ovan t v.)

 

Framtid för Göteborg!

- Möjligheternas stad i möjligheternas samhälle!

  

 


 

 

VAD

Kreativ framtidstro för...

Min vision är att i Göteborg skapa en kreativ framtidstro och att kommunen skall kunna ge göteborgarna valuta för sina skattepengar.

...välfärd med valfrihet...

Det handlar om lägre skatter som kan ge mer företagande och fler arbetstillfällen, en tydligare prioritering av utbildning för framtiden och rätten till en värdig ålderdom samt öppenhet, insyn, valfrihet och inflytande för göteborgarna.

...genom konkurrenskraft!

Göteborg skall vara en naturlig motor i en konkurrenskraftig västsvensk region med ett levande och växande företagande. Det är bara så vi kan bryta den arbetslöshet som är skrämmande i hög i många utsatta områden. Det är bara så vi kan skapa välstånd och klara välfärden.

JAG

Se möjligheter i öppenhet, tolerans...

Liberalismen handlar för mig ytterst om att slåss för det öppna samhället med livschanser för alla individer. Mitt Göteborg är därför öppenhetens och toleransens stad med många möjligheter för varje människa att göra de viktiga valen i livet.

...och allas egna växtkraft...

Det gäller att se möjligheterna. Se möjligheterna för dig själv, din stadsdel, Göteborg, Västsverige, Europa, världen och alla människor. Om var och en ges möjligheter att växa och få utlopp för sina unika förmågor, växer och berikas snart hela samhället.

...för verkliga livschanser för alla!

Men då måste vi ha en skola som ger alla barn och unga maximala livschanser och vi måste ha en omsorg som ger även dem som behöver hjälp och stöd förutsättningar att ta tillvara alla sina inneboende faktiska möjligheter.

VILL

Det är så vi kan skapa det Göteborg jag vill ha, en möjligheternas stad för alla!

Kopia av hemsida med Mikael M Jansons aktiviteter, inspel och uppfattningar som Biträdande Kommunalråd (FP) i Göteborg 2005–2010.

FÖLJ MIN BLOGG I CYBERHAVET!

Göteborg